Depozit Sto Cretec, Parc Logistic XXLSat Luna de Sus, Comuna Floresti,

DN1 – E60, KM 490+13, Judet Cluj Orar: Luni – Vineri: 8:00 – 16:00

Aveți o întrebare? Sunați-ne! +40 756 28 1119

Blog

Podeaua conductivă StoFloor ESD KU 614 cu cele mai noi tehnologii


Podelele conductoare protejează componentele electronice sensibile împotriva deteriorării cauzate de descărcările electrostatice. De asemenea, acestea sunt capabile să prevină exploziile în locațiile în care sunt depozitate medii combustibile sau în medii încărcate cu praf, de exemplu. StoFloor ESD KU 614 este noul strat de acoperire conductivă în volum de la StoCretec. Dispunând de cea mai recentă tehnologie, acesta oferă o protecție fiabilă pentru zonele ESD.

Ce solutii de protectie se impun in zonele cu descarcare electrostatica?

Zonele ESD – ElectroStatic Discharge = zone cu descarcare electrostatica, (ex: hale productie electronica fina, depozite substante inflamabile, camere de acumulatori) isi pot indeplini functiile numai atunci cand toate materialele si echipamentele folosite sunt selectate pentru a face fata cerintelor. Pentru a proteja atat componentele electronice cat si oamenii impotriva descarcarilor electrostatice este necesara dotarea incaperilor din aceste zone cu protectie ESD.

În domeniul industrial, acoperirile pentru pardoseli se confruntă cu numeroase cerinţe, în funcţie de preponderenţa solicitărilor mecanice, chimice sau chiar termice. Normele legislative precum protecţia apelor, siguranţa la alunecare sau capacitatea de descărcare a sarcinilor electrostatice completează profilul de cerinţe.

Aproape niciun alt tip de clădire nu prezintă o varietate atât de mare de dimensiuni, forme şi grade de încărcare ca parcările etajate şi garajele subterane. Spectrul se extinde de la garajele subterane cu un singur nivel, aferente blocurilor de locuinţe până la complexele de parcări etajate din aeroporturi.

Diversitatea cerinţelor impune o diversificare pe măsură a soluţiilor. StoCretec şi-a asumat această sarcină şi a dezvoltat sisteme de acoperire pentru pardoseli care fac faţă atât solicitărilor reduse cât şi celor mai dure condiţii de utilizare, fiind totodată rezistente la substanţe chimice, cu aspect atrăgător şi inofensive pentru sănătate.

Electricitatea statica este o sarcina electrica in repaus. Aceasta apare cel mai frecvent prin frecare si separare ulterioara. Frecarea genereaza caldura, care pune in miscare moleculele unui material. La separarea a doua materiale poate avea loc un transfer de electroni de la un material la altul.